Interesting problem

Non-vehicle specific forum for tuning all ford ecu's 1994-2004, including the 1994-1995 Mustang, 93-98 Mark VIII, 99+ F-150, 99-04 Mustang, 03-04 Cobra, 99-03 Harley Davidson and Lightning F-150

FBFG2, CBAZA, CZAJL, and all EEC-V

Interesting problem

Unread postby adfosterm3 » Fri Jun 08, 2018 2:03 pm

So working on my car...

Wideband says .890 lambse at idle. Base fuel in table set to 1. While running and logging at idle warm commanded lambse is .89. Matches wide and. When I adjust to make commanded 1 by altering maf wide and stays same but car starts idling rough and wide and no longer matches..

So.... just March wide and to commanded fir ir fo ne happy regardless of it being differant then commanded? What would effect commanded lambse other then kamrf (which says 1)

Known maf curve, known injector info... 04 cobra 39lb blues
adfosterm3
General Poster
 
Posts: 99
Joined: Fri Aug 12, 2016 1:21 am
Name: Andrew
Vehicle Information: 1999 Ford Mustang v6 with full 04 v8 swap Fgfb2 strategy, quarterhorse

Re: Interesting problem

Unread postby decipha » Fri Jun 08, 2018 3:18 pm

changing the maf does not change commanded fuel

kamrf doesnt affect lambse

if lambse is .89 then thats what your wideband should read at idle

sounds like your wideband isnt working correctly

why not allow the hegos to dial the fuel in for you?
User avatar
decipha
Tooner
 
Posts: 15691
Joined: Mon Jul 15, 2013 5:29 pm
Location: New Orleans, LA
Name: Michael Ponthieux
Vehicle Information: Supercoupin' x10
90 (4x 5spds) - Dante, Ruby, Daja, Ava
91 4r70w - Skarlett
92 (2x) 5spd & auto - Bianqa, Andrea
93 auto - Danika
94 5spd Rionda
95 auto Aisha
Vehicle 2 Information: Others:
00 Lincoln LS - Luanda
98 Camaro SS - Bounquisha
02 Harley F-150 - Sasasha
03 Marauder - DyShyKy
00 Explorer 5L - Bernyce

Re: Interesting problem

Unread postby adfosterm3 » Fri Jun 08, 2018 3:59 pm

Wideband is brand new and comes calibrated. Hegos are new.

One hego wants to do 1.15 lambse, other is .88. Trying to dial it in via wideband and one hego. With both enabled they match after 2200 rpm but below that one wants to be higher then other.

I have It set up off 1 hego and wideband in other side and they match if i let the computer idle away at .89 lambse. If i try to add the 11% into it the wideband stays the same. Makes the commanded lambse happy but pisses off the wideband.

Any idea on wtf? Took car for drive and have wide and dialed in and it runs great. Plugs look great. Just wierd mismatch
adfosterm3
General Poster
 
Posts: 99
Joined: Fri Aug 12, 2016 1:21 am
Name: Andrew
Vehicle Information: 1999 Ford Mustang v6 with full 04 v8 swap Fgfb2 strategy, quarterhorse

Re: Interesting problem

Unread postby decipha » Fri Jun 08, 2018 7:39 pm

if you have a 27% fuel split at idle between banks then it has to be in closed loop for the hegos to correct.

27% is a big fuel error between banks id look for a vac leak

if u add 11% and the wideband doesnt change then either your wideband is faulty or your injectors are faulty or your not adding in the 11% you think you are.
User avatar
decipha
Tooner
 
Posts: 15691
Joined: Mon Jul 15, 2013 5:29 pm
Location: New Orleans, LA
Name: Michael Ponthieux
Vehicle Information: Supercoupin' x10
90 (4x 5spds) - Dante, Ruby, Daja, Ava
91 4r70w - Skarlett
92 (2x) 5spd & auto - Bianqa, Andrea
93 auto - Danika
94 5spd Rionda
95 auto Aisha
Vehicle 2 Information: Others:
00 Lincoln LS - Luanda
98 Camaro SS - Bounquisha
02 Harley F-150 - Sasasha
03 Marauder - DyShyKy
00 Explorer 5L - Bernyce


Return to EEC-V & SN95 Tuning

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 36 guests