O2 question

Vehicle specific forum for tuning the 1989-1995 Ford Thunderbird SC utilizing GURE, GSALC, GSALI, and CZAW0 Strategy

O2 question

Unread postby scracing? » Mon Jun 03, 2019 11:08 am

Hello,
The Tbird was running great then started an off idle issue. When I stabbed the throttle from idle the motor would bog down pop and dye.
Found out O2 sensor harness came loose melted to long tube headers. Replaced both O2 sensors and extended harness, Reset KARMF I think, (went into BE swithed KARMF to reset hit update then back to normal hit update) Ive noticed now if feather in the throttle fast I can get by the bog pop dye but before the O2 harness melted I could go from idle to WOT no issues. Anyways Ill attach the Log. Does the clear KARMF procedure sound correct.
THanks
Nate
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
scracing?
General Poster
 
Posts: 13
Joined: Fri Oct 26, 2018 12:10 pm
Name: Nathan Herreman
Vehicle Information: 1995 Ford Thunderbird Supercoupe,
Quarterhouse with binary editor
CZAW0 strategy

Re: O2 question

Unread postby decipha » Mon Jun 03, 2019 2:29 pm

yes kamclr u did correct if it still has issues then something is amiss
User avatar
decipha
Tooner
 
Posts: 18219
Joined: Mon Jul 15, 2013 5:29 pm
Location: New Orleans, LA
Name: Michael Ponthieux
Vehicle Information: Supercoupin' x10
90 (4x 5spds) - Dante, Ruby, Daja, Ava
91 4r70w - Skarlett
92 (2x) 5spd & auto - Bianqa, Andrea
93 auto - Danika
94 5spd Rionda
95 auto Aisha
Vehicle 2 Information: Others:
00 Lincoln LS - Luanda
98 Camaro SS - Bounquisha
02 Harley F-150 - Sasasha
03 Marauder - DyShyKy
00 Explorer 5L - Bernyce
07 GMC 2500HD 6L - Veranafer

Re: O2 question

Unread postby scracing? » Thu Jun 06, 2019 9:54 am

Yes I agree something is amiss. I looked over data log a few times I notice it not getting any spark advance coming off idle. Trying to figure out why not now
scracing?
General Poster
 
Posts: 13
Joined: Fri Oct 26, 2018 12:10 pm
Name: Nathan Herreman
Vehicle Information: 1995 Ford Thunderbird Supercoupe,
Quarterhouse with binary editor
CZAW0 strategy

Re: O2 question

Unread postby scracing? » Wed Jul 10, 2019 9:10 am

Asking for help again,....Data logged the event and Iam seeing weirdness, if I read it correctly. Looks like , Close loop flags to 1 and the timing does not advance. If I come off throttle fast enough letting it return to idle or restart it all is good takes off like a rocket. I replaced coil pack and plugs before data log with no change. I still think its mechanical or sensor seeing how the tune has not changed since I didn't have this problem. If anyone takes a look and sees something or has had a similar issue Ild be glad for info. Maybe beer money if help fixing it wink wink
Nate
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
scracing?
General Poster
 
Posts: 13
Joined: Fri Oct 26, 2018 12:10 pm
Name: Nathan Herreman
Vehicle Information: 1995 Ford Thunderbird Supercoupe,
Quarterhouse with binary editor
CZAW0 strategy


Return to SuperCoupe Tuning

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest